Oogprothesen

Voor een oogprothese kiest u niet, ze overkomt u eerder. En het is een puur esthetische ingreep. Toch verlangt u naar een goed eindresultaat: de perfecte symmetrie bestaat niet, we trachten ze wel te benaderen. Elk detail telt dan ook bij de productie.

Fase 1: screening en afgietsel

We nemen eerst een afgietsel van uw oogholte. De verharde afdruk vormt de basis voor de prothese.

Tijdens uw eerste bezoek doen we ook een gedetailleerde screening van uw bestaande oog. We kiezen de kleur. Daarna meten we de diameter van pupil en iris op. De screening neemt ongeveer één uur in beslag.

Uw eerste bezoek achter de rug? Dan volgt het harde werk in ons atelier: de productie van uw persoonlijke prothese.

Fase 2: afhalen en bijwerken

Zes tot acht weken na uw eerste bezoek is uw oogprothese klaar.

Tip: geef uw kunstoog elk jaar een onderhoud. Tranen bevatten namelijk allerlei vetten en die tasten de prothese na verloop van tijd aan. Na een check-up en onderhoud van 20 minuten gaat u weer naar huis met een kunstoog dat er als nieuw uitziet.

U krijgt elk jaar een herinnering van ons voor het onderhoud, maar uiteindelijk beslist u zelf of u langskomt. Ter info: het onderhoud wordt terugbetaald door de ziekenkas.

Oogprothesen van Bodson?

Natuurlijk wenst u een prothese die comfortabel zit en er ook nog goed uitziet. Kom gerust langs in ons atelier. Wij beantwoorden graag al uw vragen en vertellen u alles over de mogelijkheden.

Carnotstraat 31
2060 Antwerpen

T: +32 3 232 87 02